Hud

En af de hyppigste årsager til hunde og kattes dyrlægebesøg er hudproblemer. Hudproblemer viser sig ofte hos vores kæledyr, som kløe og varierende grader af hårtab. Det er ubehageligeligt og meget stressende for dyrene at føle kløe. Ofte klør dyrene sig ikke direkte, men slikker sig, ryster sig eller ruller sig. Hyppigt bliver dyret meget uroligt og har svært ved at finde hvile.

Nogle hudproblemer er simple og ligetil at behandle, som fx lopper eller overfladiske bakterieinfektioner. Mens andre er mere kroniske og kan strække sig over lang tid – evt. livslangt.

Det kan være en krævende og måske også frustrerende proces for både dyreejer og dyrelæge, at nå frem til en diagnose og den rette behandling af det kløende dyr. Men når dyret efter indsatsen bliver kløefri, og pelsen bliver fin igen, så er der ingen tvivl om, at det er hele indsatsen værd.

Dyrlæge Pia Bjerre Pedersen er medlem af "Dven", der står for Dansk veterinærdermatologisk netværk. Netværket er for dyrlæger med speciel interesse i dermatologi (Hudens sygdomme). Dette forum giver adgang til nyeste viden og information inden for dette fagområde. Desuden giver netværket fantastisk mulighed for sparring og diskussionsfora med andre dyrlæger, som er specielt interesserede i hudproblemer. Desuden findes på Dven's hjemmeside udvalgte artikler om hudlidelser hos hund og kat, se under menu punktet "For dyreejere".

Tilegning og brug af nyeste viden omkring hudsygdomme og mange års erfaring i diagnostik og behandling af hudpatienter giver Dyrenes læge og øjenklinik en god baggrund for at kunne hjælpe dit kæledyr.

Del

Dyrenes Læge og Øjenklinik

Klinikkens adresse:
Munkemarken 72, Thorning
8620 Kjellerup 

Åben efter aftale

+45 27 60 60 69
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Læs om