Øjenlysning

Dyrenes Læge og Øjenklinik tilbyder øjenlysning med udstedelse af ECVO attest. Pia Bjerre Pedersen er uddannet øjenpaneldyrlæge og har gennemgået en specialuddannelse i undersøgelse af arvelige øjensygdomme. Panelet har europæisk godkendelse, der autoriserer attester udført af panelmedlemmer i hele Europa

Hvad er en øjenlysning:
En øjenlysning er en undersøgelse for arvelige øjensygdomme. Undersøgelsen kan foretages af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings Øjenpanel.

Hvordan foregår en øjenlysning:
For at kunne foretage en øjenlysning skal dyrets pupiller være udvidede. Derfor dryppes dyrets øjne før undersøgelsen med øjendråber som udvider pupillen. Pupillerne er udvidede efter 20-30 min og forbliver udvidede i 4-6 timer.
Øjenlysningen foregår i et mørkt lokale og varer 10-15 minutter.
Undersøgelsen er gør ikke ondt på dyret. Der foretages ved øjenlysningen en grundig undersøgelse både af øjets omgivelser og af selve øjeæblet. Findes der afvigelser fra det normale forklares disse og betydningen heraf til ejeren umiddelbart efter undersøgelsen.
Resultatet registreres online i Dansk Kennel Klub og efter 24 timer offentliggøres det på hundeweb.

Hvad skal du gøre:
Ring og bestil en tid til øjenlysningen. Der må påregnes 40-50 minutter til undersøgelsen inkl. udvidelse af pupillerne.

Tidsbestilling til øjenlysning:
Du kan vælge at få din hund øjenlyst ved en kollektiv øjenlysning. Kollektive øjenlysninger offentliggøres i kalenderoversigten på hjemmesidens forside.

Tidsbestilling på tlf 27 60 60 69 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også kontakte os og få en tid, netop når det passer dig bedst.

Øjenlysning

Inden øjenlysningen skal der købes en rekvisition på Dansk Kennel Klubs hjemmeside, følg dette link. Rekvisitionen medbringes ved øjenlysning.

Hvis din hund er stambogsført i en anden klub end DKK kan du selvfølgelig også få den øjenlyst. Ring blot og få en tid
og medbring stambogen til øjenlysningen. I Disse tilfælde udstedes også en ECVO attest.

Vi foretager også:

  • Gentest for PRA (Rekvisition købes hos DKK på dette link)
Del

Dyrenes Læge og Øjenklinik

Klinikkens adresse:
Munkemarken 72, Thorning
8620 Kjellerup 

Åben efter aftale

+45 27 60 60 69
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Læs om